Kahdeksan tapaa parantaa turvallisuutta

Elämme epävarmoja aikoja, joten näissä vaaleissa on kyse myös turvallisuudesta.

Venäjän sota Ukrainassa on järkyttänyt monien turvallisuudentunnetta. Samaan aikaan kotimaassa puhutaan jengiytymisestä ja ääriliikkeistä. Lisäksi Suomi on jo pitkään ollut Euroopan häpeäpilkku, mitä tulee naisiin kohdistuvaan väkivaltaan.

Epävarma maailmanaika tarkoittaa panostuksia sekä sisäiseen että ulkoiseen turvallisuuteen. Suomen Nato-jäsenyyden myötä meillä on mahdollisuuksia kehittää asevelvollisuuteen perustuvaa malliamme entisestään. Kannatan kutsuntoja koko ikäluokalle sukupuoleen katsomatta ja vapaaehtoista, valikoivaa asepalvelusta suorituskyvyn ja motivaation mukaan.

Samalla meidän on pidettävä huoli siitä, että Suomi on maa, jossa jokainen voi luottaa viranomaisiin, oli ihonväri, sukupuoli tai äidinkieli mikä hyvänsä. Yhteiskunnassa on oltava saatavilla etenkin nuorille miehille mielekästä tekemistä, jotta he pysyvät pois pahanteosta. Kenenkään ei pidä antaa pudota sellaiseen elämäntilanteeseen, missä rikollisuus on ainoa kannattava tapa ansaita elantonsa tai saada hyväksyntää.

Näillä keinoilla Suomesta tehdään turvallinen maa kaikille, ei harvoille:

Kokonaisturvallisuus syntyy luottamuksesta yhteiskuntaan: hyvinvointivaltion kaikkia toimintoja on vahvistettava, jotta Suomi olisi tulevaisuudessakin puolustamisen arvoinen.

Suomi menee Natoon yhdessä Ruotsin kanssa. Suomen lait säätää Suomen eduskunta, ei Turkin presidentti.

Suomalaiselle naiselle vaarallisin ihminen on oma puoliso. Suomen on toimeenpantava Istanbulin sopimus.

Asunnottomuus on poistettava. Turvataan lailla oikeus kohtuuhintaiseen asuntoon.

Yhteiskunnan on tarjottava nuorille tekemistä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Muuten sitä tarjoavat ainoastaan katujengit.


Poliittisen väkivallan uhka on otettava vakavasti. Viranomaisilla on oltava resussit sen torjumiseen.

Poliiseja on koulutettava kohtaamaan eri ihmisryhmiä tavalla, joka vahvistaa luottamusta viranomaisiin, eikä rapauta sitä.


Asepalvelukseen he, jotka sinne sopivat – sukupuoleen katsomatta. Valikoiva, vapaaehtoinen asevelvollisuus parantaa tasa-arvoa vaarantamatta puolustusvoimien suorituskykyä.

Edellinen
Edellinen

Annetaan opiskelijoiden opiskella

Seuraava
Seuraava

Seitsemän askelta reiluun siirtymään